Joustie's blog

Oct 6, 2024 - 2 minute read - Comments

The BBQ move

BBQ move

Gisteren was het weer zover. Omdat ik tijdens de wintermaanden ook graag wel eens iets op de BBQ wil maken, heb ik de kamado weer uit elkaar gehaald en verplaatst naar het platje achter ons huis. Dan kan ik er vanuit de keuken er meteen bij.

In de zomermaanden staat de BBQ in de tuin in een mooi houten meubel, maar dan is het geen probleem om even naar buiten te lopen. Ook zitten we dan vaker buiten uiteraard.

Maar in de winter.. Twintig meter lopen in het donker naar je stukje vlees is dan niet zo handig.

BBQ move

Eerst de deksel demonteren. Er zat wel wat oppervlakkige schimmel en vocht in de BBQ. Het heeft veel geregend de afgelopen tijd. Dus dat moest er eerst uit. Schoonmaken en drogen (voor zover dat kan).

Helaas ook een scheur(tje) in de zandstenen vuurkorf. Die moet ik in de gaten houden. Ook het stalen roosten onder de kolen heeft een scheur, wat ik knap vind. Ik heb hem niet laten vallen ofzo. Anway, als het maar niet verder scheurt.

BBQ move

Dit is de constructie waar het gevaarte op moet landen. Het vilt op de standaard kan denk ik nog net een jaartje mee. Het is wel wat gescheurd hier en daar.

BBQ move

Daarna de BBQ zelf. Die is zwaar. Maar met gecontroleerd heffen en de buikspieren aanspannen is het te doen.

BBQ move

Deksel er weer op en klaar is Kees. Nu kan ik in de wintermaanden ook lekker BBQ-en. Ik heb er zin in!

BBQ move

Gelijk die avond voorzichtig de BBQ opgestookt om het condens eruit te krijgen. Lekker worstjes!

BBQ move

Tags: personal

Padellen

comments powered by Disqus