Joustie's blog

Sep 3, 2024 - 1 minute read - Comments

Rigoletto with a twist

Afgelopen vrijdag ben ik met mijn vrouw naar de opera geweest. We hebben genoten van Rigoletto, een opera van Verdi. Deze voorstelling speelt van 2-29 september 2024 bij het theater van Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Het was een bijzondere ervaring, want de opera werd op een moderne manier uitgevoerd.

Het stuk dat Verdi werelberoemd maakte, werd in een nieuw jasje gestoken door regisseur Damiano Michieletto. Het personage Rigoletto verblijft in een psychiatrische instelling en wordt geconfronteerd met zijn eigen demonen door middel van een reeks flashbacks.

Toen ik van tevoren in de trein het verhaal las (moet je doen bij opera, anders snap je er niks van) dacht ik dat het een beetje een rare setting was. Maar het werkte heel goed!

De kostuums en decors waren eigentijds en de muziek werd gespeeld door het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het was een verrassende twist aan een klassiek stuk en we hebben er enorm van genoten.

We hadden kaartjes gekregen mijn schoonbroer die daar werkt! Bedankt J! Het was ook heel gezellig dineren met mijn andere schoonbroer en zijn moeder die ook kaartjes hadden! Kortom, een avond om niet snel te vergeten! Ook lekkere ijwitjes gedronken in de in de kroeg na afloop ;).

Tags: personal

Het waarom ik blog stukje - Deel 1 Duizend stukjes

comments powered by Disqus