Joustie's blog

Sep 25, 2024 - 2 minute read - Comments

Het waarom ik blog stukje - Deel 2

In augustus schreef ik een stukje over waarom ik blog. Dat was een beetje een open deur, maar ik vond het wel leuk om te schrijven. Ik heb nog wel wat meer redenen waarom ik blog, dus hier is deel 2.

Dit jaar werk in ongeveer 26 jaar in de IT. Mijn beweegreden op dat moment was dat dat het enige was waar ik me op kon concentreren. De studie was niet zo goed gelopen, daar wil ik niet teveel over uitweiden.

Ik begon bij Cloud Seven in 1998 met een tijdelijk contract, maar na een paar maanden kreeg ik een vaste aanstelling. En ook al een leasewagentje, een Ford Fiesta. Ik was er best trots op.

Ik ging naast werken overdag thuis labs bouwen om meer te leren. Dat is namelijk het grappige voor mij van computers. Ik kan me erin verliezen.

Maar goed, waarom bloggen? Dat werd pas jaren later een ding, maar er waren toen al homepages. Dat leek me wel leuk om te zien hoe je zoiets opzet. Met een server enzo. Dus ging ik aan de slag met mijn labs. Zelf een homepage maken en op je eigen server draaien. Zelf een mailer draaien en een domein aanvragen. Dat was nog in de tijd van de dial-up modems. Ik had een 56k6 modem. Dat was snel toen :)

Dus rolde ik van onderwerp naar onderwerp. Webservers, fileservers, Linux, Windows, netwerken, databases, programmeren. Ik heb het allemaal wel een keer gedaan. En ik vind het nog steeds leuk.

Tags: personal

Duizend stukjes Padellen

comments powered by Disqus